Viking & Berra

välkommen till Viking & Berra
Nyheter 2013
Berra
Gästbok
Länkar
Galleri
till Vikings minne
Viking 2008
Viking 2009
Viking & Berra 2010
Viking & Berra 2011
-maj
Juni 2011
Juli 2011
augusti,sep,nov 2011
December 2011
Viking& Berra 2012
Vikings Viltspår
Augusti,september.oktober.november 2011

Tollarspecialen är ju ett måste och i år bar det iväg till Sälen.

Johanna och Henrik hade fixat kanonstugor åt oss valpköpare samt ordnat jaktkurs för valpkullen direkt efter tollarspecialen med Susanna Hallgren som en fortsättning på kursen vi hade på Backamo i mars.

 

Fredagen startade i rasande fart med ett wt för viking i öppenklassen.Rusade iväg till

rutorna med Viking var först ut på tre stationer i öppenklassen fick vänta en stund på fjärde och hamnade långt bak i bollrännan på den femte.Varför denna stress kan man fråga sig.

Jo, Redland's Rubber Boots, Berras far skulle starta tollingprov samtidigt som wt gick och det var ju kanske sista chansen att få se Boots starta på tolling.Stod på femte station och funderade på att hoppa av och åka till jaktrutan och kolla in Boots när Marie Lars dök upp med en strålande ide.Vi håller ju på hela dagen så kom tillbaka efter Boots prov och kör sista rutan i eftermiddag. Snacka om att dra iväg fort

och kolla in tollingen.

 Mer bilder från Boots tolling hittar ni  här

Väl framme i rutan fick jag ta plats i båten och fota lite under provet. Bilder hittar ni

Här.När Boots var klar med sitt 1:a pris skulle sista rutan på wt slutföras och det kunde ju kanske kvitta.En minnesmarkering där Viking fick lämlar i näsan på första markering till domare Tittis stora förtjusning.Man kan säga att det behövdes mycket bra sinnesstämmning för att få in den dummisen. Väl inne vänder vi oss om och Viking spikar den andra. Mycket imponerad att han kunde minnas den efter det lämmelracet.

Klart nöjd med Vikings insats med tanke på hur lite vi tränat apportering det sista.

 

Lördagen var det dags att knyta ihop säcken och ta en LP 1 något som kändes mycket långt borta för en månad sedan.Började med platsen som gick bra trots att hjärtklappning måste hörts som en inkallning.När övriga momenten var klara stod vi där med 167 poäng och ett LP1,Många år tog det men skam den som ger sig.

 

Söndag var det dags för utställning och där var bara Berra med och skötte sig överraskande fint i ringen, kanske är det i ringen han kommer att trivas:)

Han fick fortroendet att vara med i Inlicios uppfödargrupp som slutade som 2:a

 

Måndag fick vi lite sovmorgon innan jaktkursen tog vid och Henrik tog fram kameran som ni ser är det här bara en av hans otroliga bilder från träffen i sälen.

 Som vanligt var Susanna väl förberedd inför kursen och många goda råd inför vår fortsatta träning.    Lite blandade bilder från specialen hittar ni här.

 Susanna Johanna och Virpi

 

Berra gjorde sin debut på lydnadsplanen 22 oktober och det med en härligt känsla

slutade på andraplats i klassen endast slagen av kurskompisen Veronica och Smilla på 187 poäng, Berra slutade på 185,5 poäng och det satt riktigt skönt inför vinterns träning.

Han är inte bara duktig och snygg, han har fina höfter och armbågar

A Höfter och armbågarna UA

Viking har fått prova på klass 2 två gånger och det har gått rätt bra trots två stycken andra pris 142 poäng och sista på157.

Han tycker det har blivit lite väl roligt med lydnad och gnällde bort lite poäng samtidigt som jag ställde till det lite för honom.

Onödiga dubbelkomandon som han inte behöver är så himla dumt.

 

 

 

Senast uppdaterad
2013-02-12 17:00